Stichting Raak een Snaar

De stichting Raak een Snaar werd in 2018 opgericht door Dilovardus van Commenée. Dilovardus werd in 1999 gediagnosticeerd met kanker. Tijdens de zwaarste periode in zijn leven heeft hij enorm veel steun en energie kunnen putten uit de muziek. Omdat dit hem in deze tijd zoveel heeft geholpen was hij vastberaden om andere mensen steun te kunnen bieden met muziek.

Het voornaamste doel van de stichting is het verlenen van financiële steun aan fondsen die zich richten op het verbeteren van de kwaliteit van leven met de inzet van muziek. Daarnaast willen we het gebruik van muziek tijdens periodes van genezing of verzorging stimuleren.

Tevens zijn wij van mening dat iedereen in de gelegenheid moet zijn om te genieten van muziek om hier zijn/haar steun uit te kunnen putten. Daarom zetten wij ons in om het mogelijk te maken voor personen met een lichamelijke aandoening of beperking om een concert of ander muziekevenement bij te kunnen wonen.

Om deze (financiële) steun te kunnen verlenen aan de eerder genoemde doelen houdt de stichting zich bezig met organiseren van o.a. (benefiet-)concerten. Naast deze evenementen worden verschillende uiteenlopende acties georganiseerd en merchandising ingezet om fondsen te werven.

Sinds 17 mei 2018 is Stichting Raak een Snaar door de Belastingdienst aangemerkt als goedgekeurde ANBI instelling. Dit houdt in dat uw donaties (boven het drempelbedrag) fiscaal aftrekbaar zijn.

Samenwerking met Erasmus MC Foundation

Stichting Raak en Snaar en de Muziek als Medicijn Foundation (MAM) slaan de handen ineen. Tijdens het concert op zaterdagavond 2 februari 2019 in de grote zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam wordt hiervan de aftrap gedaan. Oprichter van MAM Professor dr J. Jeekel (EMC) en Professor dr. J. Bonjer (VUMC) zullen het concert openen.

De Muziek als Medicijn Foundation onderschrijft de doelstelling van Stichting Raak een Snaar. Beide stichtingen richten zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven door muziek. Beide willen het gebruik van muziek tijdens periodes van genezing, herstel of verzorging stimuleren. Muziek mag de patiënt niet onthouden worden.

Meer informatie over deze samenwerking

Chill-out muziekproductie cursus

In samenwerking met een professionele sound designer organiseren wij muziekproductie cursussen voor mensen met een ernstige aandoening of ziekte. Het doel van deze lessen en luistersessies is het bereiken van waardevolle momenten waarbij je enerzijds je ziekte even naast je neer kunt leggen en anderzijds als stimulering voor je creativiteit. Creativiteit inzetten heeft een aangetoond positief effect op de hersenen en deze positieve prikkels zijn van positive invloed op bijv. stress- en pijnklachten. Het is mogelijk om deze cursussen met een partner of begeleider te volgen.

De lessen worden zowel in Nederland als in Spanje gegeven in een professionele studio. Benieuwd of dit wat voor jou is? Neem contact met ons op voor een proefles of persoonlijk intakegesprek.

Neem contact op voor meer informatie

Zingen voor je leven

Stichting Raak een Snaar steunt de projecten van “zingen voor je leven”. Bij een koor van Zingen voor je Leven staat plezier centraal. De deelnemers komen met veel enthousiasme naar hun tweewekelijkse repetities. ‘Zingen geeft me een stem’, zeggen ze. En: ‘Als ik zing, voel ik dat ik leef.’ Bij Zingen voor je Leven maakt het niet uit of je goed bent of niet. In alle vrijheid ontdek je je eigen stem en iedereen is welkom.

De koorleden hebben allemaal, direct of indirect, met kanker te maken. Door samen te zingen denken ze even niet aan de gevoelens van paniek, angst, boosheid of rouw. De volledige aandacht gaat twee uur lang uit naar het zingen.

Het plezier en de saamhorigheid versterken elkaar. Als iemand even moet zitten of als iemand moet huilen, schrikt niemand daarvan. Er hoeft niets uitgelegd te worden. Troosten kan als daar behoefte aan is. De koorleden leven met elkaar mee. Er ontstaat een netwerk waar mensen veel aan hebben, ook tijdens zware behandelingen of als de dood nabij komt.

Er zijn jaarlijks concerten (lokaal of landelijk) die voor de meeste deelnemers en hun naasten een hoogtepunt vormen en waar men met warmte op terugkijkt. Het eerste koor startte in 2002. Inmiddels zijn er meer dan 30 koren in het hele land. Iedereen is welkom, je kunt altijd een keer komen kijken.

Neem contact op voor meer informatie

Filmsound Experience

Tijdens de Filmsound Experience krijg je in een ontspannen, ludieke sfeer de mogelijkheid om een soundtrack van een korte film samen te stellen. Een soundtrack bestaat uit muziek, omgevingsgeluiden en stemgeluid.

Doordat je actief bezig bent met het creëren van de diverse soundtrack-onderdelen in een humoristische setting, kan de patient even uit de wereld van artsen en ziekenhuizen ontsnappen. Bovendien werken ontspanning, humor en creativiteit stressverminderend waardoor het een positieve invloed heeft op het genezingsproces.

Neem contact op voor meer informatie

Première 1e Symfonie van Dilovardus - 2 februari 2019